Принтање во боја на пласитични и метални ознаки за проводници и кабли!
Принтање во боја на пласитични и метални ознаки за проводници и кабли!
Ефикасни и сигурни напојувања во компактен  дизајн по достапна цена!
Ефикасни и сигурни напојувања во компактен дизајн по достапна цена!
Докажано најиздржливи контактори во тешки услови до 2600А!
Докажано најиздржливи контактори во тешки услови до 2600А!

Редни Стегалки


rednastegalka

 

WEIDMÜLLER – водечки светски производител на спојна техника во електриката, нуди комплетен програм на редни стегалки со различен начин на спојување. Изработени се од најквалитетен материјал, кој гарантира сигурен и функционален спој во сите погонски услови.
•    Навоен спој ( W серија и SAK серија )
-    W серија редни стегалки од 0,05 mm² do 300 mm². Изработени се од термопласт со цементиран челик за механичка цврстина и еластичност и високо квалитетен поцинковен бакар. Сите употребени материјали се ускладени по RoHS.
-    SAK серија редни стегалки се класична варијанта на WEIDMÜLLER редни стегалки со долгогодишна присутност на пазарот. Изработени се од термо или дуропласт.
•    Безнавоен спој ( спој со опруга, Z серија )
-    Z серија редни стегалки осигуруваат 100% заштита од евентуално отпуштање на спојот поради вибрации. Нивната предност е во брзината на спојување, висока температурна постојаност и квалитетен спој, па не бара одржување.
•    Push-In технологија ( P серија )
-    Предност е во поголема брзина на спојување и споевите до 16mm2 ги решавате со 3 (три) наместо 5 (пет) величини на стегалки.
•    IDC – спојување без отстранување на изолацијата на проводникот.

Превземи датотека

 

 

 

РСВ Конектори

rsvkonektor

 

WEIDMÜLLER нуди широка палета на конектори за печатени електронски плочки. Во понудата се различни големини, облици и начин на спојувања со растер од 3.5мм до 10мм.


Превземи датотека

 

 

 

 

Индустриски конектори

industriskikonektor

Тешките конектори ( HDC - конектори ) се денес општо прифатен начин на едноставно и сигурно спојување на машините и уредите. Куќиштето на конекторот е изработено од алуминиумска легура која пружа извонредна заштита од прав, влага и механички оштетувања.
Посебниот модуларен систем овозможува поврзување на сигнали, напојувања, комуникации во пневматиката во еден конектор.
WEIDMÜLLER со својата RockStar®серија на тешки конектори нуди многу патентирани иновации. RockStar® со своите решенија поставува нови стандарди.
Куќиштата на конекторите се изработени од високо квалитетен силумин. Отпорни се на удари и корозија. Можат да се применат во различни тешки околности, отпорни се на студ и вибрации.

Превземи датотека

 

 

 

 

Електроника

elektronika

 На полето на функционалната електроника WEIDMÜLLER развива и произведува електронски компоненти за индустриска автоматизација, надзор на процеси и производство на енергија во IP20 и IP67 заштита.
Производите на WEIDMÜLLER за функционалната електроника ги примаат и претвараат аналогните и дигитални процесни сигнали; ги управуваат, вклучуваат и надгледуваат актуаторите; ги напојуваат електронските компоненти; ги штитат напојните водови и потрошувачи.
Со стандардизација, надгледување, галванско одвојување, мултиплицирање и појачување на сигналот, WEIDMÜLLER заокружи една функционална целина.
Со фукционални прилагодувања помеѓу PLC и погон, како и со развод, надзор и заштита на собирничките линии, функционалната електроника покрива комплетен спектар на индустриски сигнали и обработка на податоци.
WEIDMÜLLER во својата понуда има компоненти со следните функции:

•    Аналогни претворувачи
•    DC/DC претворувачи и галвански одвојувања
•    Струјни претворувачи
•    Напонски претворувачи
•    Претворувачи за сензори на температура
•    Претворувачи на фреквенција
•    Алармни модули за надзор на електрични величини
•    AD/DA претворувачи
•    LED прикажувачи
•    Напојувања и УПС
•    Релеи ( од многу мали MICROSERIES па се до енергетски бесконтактни релеи на висока снага Solid-state )  
•    Оптокоплери
•    Пренапонска заштита
•    Интерфејси и PLC преноси
•    Мерни инструменти ( Power Monitor )
•    Влезно/излезни модули U-remote I/O

Преземи датотека

Куќишта / Ормарчиња

kukista

Веќе подолг период на години, името Klippon ® означува стручност и квалитет за куќишта прилагодени на решенија за индустриски тип на апликации како и на решенија за тешки услови на работа. За да ги оправда овие тврдења, WEIDMÜLLER лансира серија на куќишта од нерѓосувачки челик - Klippon ® TB серија и од алуминиум - Klippon ® K серија. Портфолиото е заокружено со куќишта од полиестер - Klippon® POK серија и со полукарбонатни куќишта.

Превземи датотека

 

 

 

Алати

alati

WEIDMÜLLER нуди широка палета на професионален алат за обработка на проводници и кабли.
Во понудата се:
•    алати за сечење на проводници и кабли од бакар и алуминиум
•    алати за отстранување на изолација ( бланкирање )
•    алати за кримпање
•    одвртувачи
•    различни видови на клешти
•    мерни уреди и уреди за испитување
•    сет алати
•    торби и куфери со сет алат и туљци
•    празни торби и куфери за алат
•    автoмати за отстранување на изолација и кримпање

Превземи датотека

 

 

 

  

Обележување

obelezuvanje

WEIDMÜLLER има во својата понуда широка палета на ознаки за редни стегалки, ознаки за жици, кабли и уреди.
Обележувањето може да биде на повеќе начини, во различни бои, букви, бројки и симболи.
Исто така во понудата има и метални ознаки за обележување на ормари, машини, уреди со можност за печатење во боја и печатење на сопствено лого.
WEIDMÜLLER нуди и свои принтери за печатење на ознаки ( Ink-Jet, LaserJet, плотер, термо пишувач ) и софтверски решенија за истите ( M-PRINT Pro ).

Превземи датотека

 

 

Мрежна опрема

mreznaoprema

Активна и пасивна опрема за индустриско умрежување. Индустриски  Ethernet, Profibus, Profinet, Canopen, Devicenet и Ethercat, за кои нудиме широк избор на опрема.
Предностите кои ги нуди индустрискиот Ethernet се:
o   Оптимална интероперативност со машински апликации
o   Конзистентна технологија
o   Користење на постоечки IT вештини
o   Загарантирана иднина благодарение на усогласеност со IEEE 802.3
o TCP/IP стандард овозможува web интерфејси за одржување и подесување
Weidmüller во својата понуда ги нуди следните производи:
•    Преклопници ( Switch-evi )
-    неуправливи Switch-evi( WaveLine, Eco-Line, Advanced Line)
-    yправливи Switch-evi (Fast и Gigabit), 4 POE porta (Power Over
Ethernet)
-    Switch-evi во IP67 изведба
•    Сигурносни рутери со интегриран firewall (2 Gigabit portovi LAN/ WAN)
-    NAT masquerading, 1:1 network mapping и port forwarding
VPN функција (Open VPN и IPsec)
-    Типкало функција за овозможување/ оневозможување WAN/VPN врски
-    Варијанта со интегриран 3G/UMTS модем за high-speed, мобилниот пристап на интернет комуникација се темели на (1345250000, IE-SR-2GT-UMTS / 3G)
-    Варијанта без VPN функција за NAT и сигурносни апликации (1489940000, IE-SR-2GT-LAN-FN)
•    Медиа конвертори
-    10/100BaseT (X) auto-negotiation и auto MDI/MDI-X
Link Fault Pass-Through (LFP)
-    Предупредување во случај на прекин на струја или дефект на портот
-    Редундантно напојување на влезовите
-    40 до 75°C работна температура ( T модели )
Дизајниран за подрачја загрозени од експлозиви ( класа 1 Див.2 /ATEX зона 2)
•    SAI активна опрема – вклучува компоненти fieldbus PROFIBUS-DP, DeviceNet ™, CANopen, индустриски Ethernet
•    Мрежни конектори
•    Бакарни и оптички кабли
•    Сензорски кабли

Превземи датотека

Инсталациска опрема

instalaciska

 

WEIDMÜLLER нуди голем избор на инсталациска опрема:
-  пластични и метални уводници ( PG и метрички ) со различно ниво на IP заштита за различни апликации и EX апликации
-    туљци ( изолирани и неизолирани) со различна големина
-    фастони
-    везици
-    кабел папучи
-    DIN шини и др.

Превземи датотека